En primera persona: Ignasi Rucabado

"Tot i que la meva formació acadèmica està bastant allunyada de la terminologia, la dualitat de ser enginyer aeronàutic i economista m’ha dut professionalment a les àrees econòmiques i, ves per on, fiscals.

En el TERMCAT, les meves tasques i col·laboracions han anat evolucionant amb el temps, i sobretot amb la tecnologia utilitzada. He passat de col·laborar en tasques com ara fer a mida el programa comptable i pressupostari del Centre, partint de fulls de càlcul més o menys enrevessats, fins a presentar recursos davant d’Hisenda i del mateix Tribunal Econòmic Administratiu. A banda, he passat de col·laborar amb l’interventor de la Generalitat assignat al TERMCAT fins a fer tasques i controls d’impostos autoliquidats.

El que recordo que m’ha deixat més empremta, fins ara, han estat la preparació i seguiment de tot el procés de sol·licitud de devolució de l’IVA com a conseqüència d’una sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (que per cert vam guanyar), i la preparació de l’inventari i amortització anual de l’immobilitzat immaterial que com a treball cada any genera el TERMCAT (cosa que inclou des dels nombrosos diccionaris nascuts al Centre fins a revisions i traduccions de normes, per exemple).

Voldria afegir un fet que em sembla poc corrent: he tingut i tinc la gran sort d’haver trobat al TERMCAT, en totes les persones que hi he tractat, no solament persones molt vàlides professionalment, sinó sobretot molt bones persones; des dels directors i directores (amb un record ben emotiu per a la Rosa Colomer) fins als responsables d’administració i tota la resta del personal, amb qui he tingut i tinc més o menys tracte professional, però sempre amb molt bon tracte personal.

Espero i desitjo que la necessitat d’un TERMCAT vagi a més, perquè això voldrà dir que el català serà cada cop més i més considerat i valorat en la societat, i això comportarà un enriquiment humà i personal especialment destacable."

 

Ignasi Rucabado
Col·laborador del TERMCAT en aspectes fiscals i econòmics