La terminologia del finançament alternatiu, en el nou diccionari en línia del TERMCAT

Finançament alternatiu

El TERMCAT publica la Terminologia del finançament alternatiu, que ha elaborat amb el suport d’ACCIÓ, Agència per a la Competitivitat de l’Empresa de la Generalitat de Catalunya. Es tracta d’un recull de 37 termes catalans, amb definicions i equivalents en castellà, francès i anglès, que representa la primera aproximació sectorial a un àmbit relativament nou, que ha crescut sobretot des de l’inici de la crisi financera global i gràcies al ràpid desenvolupament d’Internet i de les noves tecnologies per a fer transaccions econòmiques. En poden ser exemples casos com ara incubadora, capital llavor, préstec participatiu, minibò o taxa llindar.

La motivació d’aquesta obra cal buscar-la en la dificultat de denominar en català tota una terminologia nova que majoritàriament ha entrat directament en anglès (crowdlending, business angel, hurdle rate, etc.). El TERMCAT ha analitzat cadascun dels termes, amb el suport dels especialistes d’ACCIÓ i altres experts del sector. Com a part d’aquest procés, es va dur a terme una sessió de treball el passat mes de gener en què es van estudiar en profunditat una vintena de casos especialment complexos. Les propostes sorgides d’aquesta sessió han estat posteriorment validades pel Consell Supervisor del TERMCAT.

La Terminologia del finançament alternatiu ofereix, doncs, propostes catalanes alternatives als manlleus anglesos (en casos com ara àngel inversor, finançament per factures, taxa llindar o préstec directe), i permet precisar els conceptes que es fan servir en aquest sector (amb les definicions de termes com ara finançament col·lectiu amb recompensa, finançament col·lectiu d’inversió o préstec participatiu).

El recull s’afegeix a la col·lecció de Diccionaris en Línia del TERMCAT, que ofereix actualment un centenar de títols dedicats a diversos àmbits d’especialitat. La terminologia es presenta acompanyada d’una infografia amb els diferents tipus de finançament col·lectiu.

Podeu consultar aquesta informació en pdf, en format de nota de premsa.