Les monedes del món, en el nou diccionari en línia del TERMCAT

Monedes del món

El TERMCAT difon a partir d’avui el diccionari en línia Monedes del món, que recull un centenar de noms d’unitats monetàries i de monedes fraccionàries d’Europa i Amèrica, sobretot, i, en menor mesura, d’Àsia, Àfrica i Oceania.

Monedes del món és el resultat d’un treball de compleció, revisió i actualització de fitxes que ja es difonien pel Cercaterm, i que ara s’han agrupat en aquest diccionari en línia per a facilitar-ne la consulta a tots els professionals i especialistes de l’àmbit, i també a totes les persones interessades. S’hi poden trobar des de les monedes més properes i conegudes (euro, ien o lliura esterlina) fins a les més llunyanes i menys conegudes (baht, copec o tenge). A banda de monedes de curs actual, també s’hi inclouen monedes que ja no tenen ús (com ara la pesseta o el xíling).

Cada entrada conté les denominacions catalanes, equivalents en castellà, francès i anglès, la definició i, en alguns casos, notes amb informació complementària, a banda del codi internacional, un codi de tres lletres que identifica unívocament totes les monedes del món i que estableix l’Organització Internacional per a l’Estandardització, coneguda per la sigla en anglès ISO. Aquest treball s’inscriu en el marc de les actuacions de millora contínua de la qualitat de les dades públiques que s’ofereixen des del Centre de Terminologia.

Aquesta publicació s’afegeix a la col·lecció Diccionaris en Línia del TERMCAT, que aplega més de 120 títols dedicats als més diversos camps d’especialitat.

Teniu disponible aquesta informació en pdf, en format de nota de premsa.